TPMS/RDKS

Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS/RDKS guminyomás ellenőrző rendszer. Kétféle rendszer létezik: indirekt és direkt rendszerű. A kétféle kialakítás az autógyártól függ, hogy melyiket alkalmazza.

Az indirekt rendszer az ABS-en keresztül a kerekek közötti fordulatszám eltérésből állapítja meg, hogy az abroncsban alacsonyabb a nyomás, de hogy pontosan mennyi, azt mérni nem tudja a rendszer.

A direkt rendszer ennél bonyolultabb. A felnibe szerelt szenzor két részből áll: a felni belsejében található elektronikából és a kívülről is látható szelepből. A szenzor bizonyos frekvencián kommunikál a járművel, a műszerfalon jelzi a pontos guminyomást, vagy azt, hogy melyik kerék a lapos. 

2016 óta foglalkozunk TPMS szenzorok értékesítésével, beszerelésével és behangolásával. Rendelkezünk a megfelelő diagnosztikai- és programozó készülékkel a művelet elvégzéséhez.  Az általunk forgalmazott szenzorok lefedik a teljes gépjármű palettát. A folyamatosan frissülő szoftvernek köszönhetően a legújabb járművek szenzorjait is tudjuk programozni. A nálunk vásárolt szenzorokat ingyen beszereljük, programozzuk és feltanítjuk a járműre.